Goddelijke eendenborstfilet met appesltroopsaus van Lizzy
Deze is wel een beetje luguber, aangezien ik zelf een eendje ben... Maar hierbij dan toch een lekker recept voor eendenborstfilet!
Benodigdheden:
- Eendenborstfilets met vel
- Roomboter
- Olijfolie
- Appelstroop
- Peper en zout
- Appels (Goudreinet)
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 80 graden.
Kruis met een scherp mes het vel van de eendenborstfilets in. (Niet helemaal door)! Verwarm een klontje boter en een scheutje olijfolie in een pan (van beide niet te veel). Bak de filets op beide kant op hoog vuur aan. Doe dan het vuur omlaag en bak de eend op het vel 7 minuten en op het vlees 3 minuten. Haal de filets uit de pan en doe deze in een ovenschaal in de oven totdat je klaar bent met de rest van je gerecht.
Voor de saus gebruik je het vet van de eendjes en daar voeg je 3 flinke eetlepels appelstroop aan toe. Als de saus mooi is laat je plakjes appel er een paar minuutjes in karameliseren.
Haal de eend uit de oven en leg op het bord. Leg de appeltjes ernaast en schenk de saus over de eend.
Lekker met haricot-verts en spek en aardappelkroketjes o.i.d.