Bananen toffee taart by Lizzy

26-08-2013 12:18

Omdat de taart een groot succes was op Lizzy's verjaardag, hierbij het recept!

Ingredienten:

  • 1 pak bastognekoeken
  • 150 gram roomboter
  • likje margarine
  • 3 a 4 rijpe bananen
  • Blik gecondenseerde melk (397 gram)
  • 250 ml slagroom
  • 4 eetlepels poedersuiker
  • 1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix
  • Milka chocoladereep

Benodigdheden:

  • Spingvorm (ik heb 24 cm. gebruikt)
  • Bakpapier
  • Beslagkom
  • Mixer

Bereiding:

1. Zet het blik gecondenseerde melk ongeopend in een grote pan onder water en breng aan de kook. Vervolgens 3,5 uur laten koken op laag vuur. Let

    op! Het blik mag niet droog komen te staan, dus giet regelmatig water bij! Zet het vuur uit en laat afkoelen.

2. Doe bakpapier op de bodem van de springvorm. Smeer de zijkant in met margarine en plak daar bakpapier aan vast (zo voorkom je dat de taart aan  

   de springvorm blijft plakken).

3. Verkruimel het pak bastognekoeken. Smelt de roomboter in een pan. Zet het vuur laag en schep de bastognekoekkruimels erbij. Als alle boter is

    opgenomen schep je de bastogenkoek in de springvorm. Druk stevig aan.

4. Verdeel de caramel over de bastognekoekbodem.

5. Snijd de bananen in dikke plakken en leg over de caramel.

6. Klop de slagroom bijna stijf. Voeg vervolgens de poedersuiker en het zakje Klop-Fix toe en klop stevig door. Verdeel het mengsel over de bananen.

7. Schaaf met een kaasraps de Milka chocolade en leg de chocoladekrullen boven op de taart.

8. Je taart is klaar! Laat hem bij voorkeur een paar uur opstijven in de koelkast.