Hartige zuurkooltaart by Babetje

19-03-2012 11:39

Ingredienten 4 personen:

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 1 pak zuurkool (naturel)
  • 1 rookworst
  • 1/2 pak spekreepjes
  • 1 1/2 zakje geraspte oude kaas
  • 1 bakje creme fraiche
  • 3 eieren
  • mosterd
  • zout en peper

Bereiding:

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en de zuurkool uitlekken (goed uitlekken, misschien zelfs extra drogen zodat de taart minder vochtig blijft). Bak de spekreepjes. Snij de rookworst in plakjes. Klop de eieren los, voeg hier de creme fraiche, een eetlepel mosterd en naar smaak zout en peper aan toe. Bedek een overschaal met de bladerdeeg plakken (opstaande rand van ongeveer 4-5 cm). Smeer een beetje mosterd op het bladerdeeg, leg hier een aantal plakjes rookworst op, bedek deze met de helft van de zuurkool, daarna volgt nog een laagje rookworst bedekt met geraspte kaas, vervolgens de rest van de zuurkool en hierover heen giet je het eier-cremefraiche mengsel, hierboven op komen de uitgebakken spekjes, nog een laatste laagje rookworst en tot slot een laag kaas.

Schuif de taart in een voorverwarmde oven op 220 graden en bak deze ongeveer 20 minuten (afhankelijk van hoe sterk je oven is).

Smakelijk eten!