Monchoutaart met een bodem van bastognekoeken - van Lizzy
Ingredienten:
- 1 pak bastognekoeken
- 150 gram margarine
- 175 ml slagroom
- 250 gram monchou
- 1 blik kersen voor vlaaivulling
- 150 gram suiker.
Benodigdheden:
- 2 beslagkommen
- Mixer
- Springvorm
Verkruimel de bastognekoeken. Smelt de boter in een pan op laag vuur en schep de bastognekoekkruimels erdoor. Leg de mix van boter en koek op de bodem van de springvorm en zet dit minimaal een half uur in de koelkast.
Mix de monchou met de helft van de suiker (75 gram) tot een luchtig geheel. Mix in de andere beslagkom de slagroom en de andere helft van de suiker en klop dit totdat de slagroom stijf is. Doe de monchou en slagroom bij elkaar en mix tot 1 geheel. Schep dit vervolgens in de springvorm bovenop de koekbodem. Schep tenslotte voorzichtig het blik kersen op de monchou/slagroom. Bewaar je taart in de koelkast.