Pecanpie by babetje
Ingredienten:
Bastogne bodem of oreo bodem:
- 1 pak koekjes (één van bovenstaande)
- 80 gram boter
Chocolate cheesecake:
- 113 gram milka chocolade
- 1 bakje mascarpone (ong 250 gr)
- 100 gram suiker
- 2 handjes vol pecannoten
- 1 halve beker slagroom
Pecan vulling:
- 90 gram bruine suiker
- 2 eetlepels maizena
- 180 ml water
- 1 eigeel
- 110 gr gehakte pecannoten
- 1 eetlepel boter
Chocolade genache:
- 226 gram milka chocolade (rest van je grote reep)
- 2 handjes vol gemalen pecannoten
Bereiding:
Verkruimel de koekjes tot poeder (maak gebruik van keukenmachine) en voeg boter toe. Meng tot alle boter goed verdeeld is en plaats in een bedekte springvorm, probeer een opstaand randje te creeren van ongeveerd anderhalve tot 2 centimeter. Plaats in koelkast om te stollen.
Verwarm de hoeveelheid chocolade voor de cheesecake vulling in de magnetron. Verkruimel de pecannootjes tot zo goed als poeder (maak hier weer gebruik van keukenmachine. Verkruimel ook alvast een deel wat je straks nodig hebt voor de chocolade genache. Bewaar dit deel apart.
Klop in een schaal de slagroom tot dit stijf is, voeg de mascarpone en suiker toe en mix tot een gladde massa. Voeg op het laatst de gesmolten chocolade en de verkruimelde pecannoten toe (alleen deel van de cheesecake vulling). Verspreid dit mengels over de koekbodem en plaats terug in de koelkast.
Neem een sauspan en plaats deze op het vuur. Doe het water, de maizena, bruine suiker, eigeel en de gehakte pecannoten (hak ze met een groot mes, niet in de keukenmachine die maakt ze te fijn) in de pan. Kook tot het mengsel begint in te dikken, blijf goed roeren en kook 3-5 minuten door tot het een mooie dikke massa is geworden. Haal van het vuur en voeg de boter toe. Laat afkoelen terwijl je het blijft roeren. De substantie blijft lange tijd heel heet, probeer zoveel mogelijk te laten afkoelen zonder dat het stolt en giet wanneer voldoende afgekoeld over de cheesecake laag. Laat hierna weer stollen in de koelkast.
Verwarm de rest van de grote reep Milka in de magnetron en voeg de verkruimelde pecannootjes toe. Giet dit mengsel over de pecanvulling en koel weer in de koelkast.
Wanneer de taart helemaal gestold is kan deze eventueel ingepakt worden en bewaard worden in de vriezer.
Eet smakelijk!!
Origineel recept: https://atreatsaffair.com/no-bake-chocolate-pecan-pie-recipe/